انواع بیزینس و کسب و کار پولساز در سال 2021
اولین گام برای رسیدن به اهداف و خواسته ها داشتن بیزینسی موفق می باشد اما یکی از اولین چالش هایی که کارآفرینان جدید با آن مواجه می شوند، نوع بیزینس می باشد. برای شروع انواع کسب و کار و درآمد، در قدم اول باید با انواع بیزینس و ماهیت آن ها آشنا بوده و آنها را از یکدیگر تشخیص داده تا بتوانید به راحتی با شناخت کامل هر یک از آنها وارد عرصه تجارت شوید.
بیزینس چیست؟
بیزینس به تجارت یا یک سازمان و نهاد کارآفرین اطلاق می گردد که در ازای دریافت پول، محصولات و خدمات ارزنده ای عرضه می نمایند. هر یک از این مشاغل می توانند نهادهای غیرانتفاعی، دولتی و یا خصوصی باشند.
انواع بیزینس
در این مقاله درباره 4 نوع بیزینس و کسب و کار اطلاعاتی در اختیار شما گذاشته می شود و تمام نکات منفی و مثبت آنها نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا بتوانید با تمام زوایای انواع بیزینس آشنا شوید.
1. مالکیت یگانه (Sole Proprietorship)
همانطور که از نام این بیزینس پیداست، مالکیت یگانه به برپایی یک شرکت انفرادی و نهاد تجاری برای کسب درآمد اشاره دارد. در این نوع بیزینس شما یک موسسه به صورت پیش فرض داشته و نیازی به ثبت نام دولتی نخواهید داشت تنها کافی است که با توجه به نوع شغل خود، مجوزهای محلی لازمه را کسب نمایید.
یکی از مشکلات مالکیت یگانه یا شرکت های انحصاری، مسئولیت های سنگین شغلی است. بطور مثال اگر شکایتی در خصوص ارائه محصولات و سرویس های یک شرکت خصوصی ایجاد گردد، شخص مالک به تنهایی باید پاسخگوی تمامی شکایات باشد.
2. شراکت (Partnership)
یکی دیگر از انواع بیزینس، شراکت می باشد. در شراکت مخالف Sole Proprietorship، تنها یک نفر مسئول نبوده و چندین نفر صاحبان مشاغل و تجارت می باشد. در نتیجه همکاری شرکا، تمامی فعالین و افراد سهیم، در سود و زیان نیز سهیم بوده و همین امر موجب می شود تا در صورت رسیدن به موفقیت یا شکست تمامی اعضا با یکدیگر همکاری نمایند.
معمولا ایجاد مشارکت در افراد به منظور محدود کردن برخی از خطرهای ایجاد یک شرکت خصوصی می باشد. در برپایی اینگونه تجارت و بیزینس نیز نیازی به ثبت نام دولتی نبوده اما یکی از نکاتی که در رابطه با این نوع از انواع بیزینس باید مدنظر واقع شود، این است که با چه کسانی شراکت خود را آغاز می نمایید.
از آنجایی که این نوع از بیزینس خود دولت دخالتی نداشته و خود اشخاص باید به پای سود و یا ضرر محصولات و سرویس ها بایستند، لازم است تا در ابتدا افراد را شناخته و میزان تعهدات آنها را بررسی نمایید.
انتخاب شرکای مناسب در این نوع بیزینس یکی از مهمترین گام هاست چرا که باید بتوانید با آنها معضلات و مشکلات را حل و فصل نمایید.
از جمله مزایای این نوع از انواع بیزینس می توان به راه اندازی آسان، عدم نیاز به مدارک شرکتی و ب حداقل رساندن خطرات و تقسیم وظایف با شرکا اشاره نمود.
3. شرکت با مسئولیت محدود (Limited Liability Company (LLC))
یکی از محبوب ترین ساختارهای تجاری و انواع بیزینس، LLC می باشد. انعطاف پذیری بالای این نوع از کسب و کار و ویژگی های مثبت آن موجب می شود تا بسیاری از افراد برای شروع انواع کسب و کار و افزایش درآمد به این نوع از تجارت روی آورند.
در این نوع از تجارت مدارک رسمی کمتری نسبت به یک شرکت وجود داشته و شما نیز به عنوان یک مسئول، مسئولیت محدود تری را که شرکت خصوصی نمی تواند تامین کند، دریافت می کنید.
این تجارت به شما این امکان را می دهد تا همانند یک تجارت قانونی به نظر برسید. از جمله مزایای این نوع از تجارت می توان به عدم وجود مسئولیت شخصی در قبال بدهی های تجاری، انعطاف پذیری مالکیت، راه اندازی آسان و ساده و اعتبار بیشتر از یک شرکت خصوصی اشاره نمود.
در کنار تمام موارد مثبت، موارد منفی نیز موجود می باشند. راه اندازی ابن نوع از تجارت کمی گران تر از شرکت خصوصی است. علاوه بر این مورد مالکیت خود اشتغالی می تواند برای شما اعمال شود.
4. شرکت (Corporation)
شرکت یک ساختار تجاری مستقل حقوقی و مالیاتی است که از صاحبان شرکت جداست. مالکان تحت عنوان سهامداران، هیئت مدیره و افسران، کنترل یک شرکت را بر عهده دارند. علاوه بر این مورد این امکان نیز وجود دارد که یک شخص تمام این سمت ها را بر عهده داشته باشد. بارها شرکت های بزرگی به ثبت رسیده اند که تنها یک شخص تمام این نقش ها را بر عهده دارد و مالک شرکت است.
توجه داشته باشید که ثبت شرکت نیازمند مدارک بیشتر، شرایط ثبت نام بیشتر، خرج هزینه ها و تشریفات بیشتر است. به صورت کلی ثبت شرکت که یکی از انواع بیزینس به حساب می آید، دارای یک فرآیند رسمی تر نسبت به سایز انواع بیزینس می باشد.
از جمله نقاط مثبت این نوع از انواع بیزینس می توان به عدم مسئولیت شخصی در قبال بدهی ها، پرداخت مالکیت کمتر، توانایی ارائه گزینه های سهام اشاره نمود. البته لازم به ذکر است که این فرآیند زمانبر تر، گرانتر و شامل مدارک بیشتری است و مقررات در این نوع از نهادها با انعطاف کمتری روبروست.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.